Inka walls

El Valle Sagrado. Per alguna cosa els inques van decidir establir en aquestes terres la capital del seu Imperi. En aquestes muntanyes tan meravelloses d’unes formes peculiarment boniques, en aquests camins brillants de pedres cristal·lines. És ben bé que et parlen, que són plenes de vida i l’aire que les toca i després inhales no el voldries exhalar. I el cel és tan blau i la terra tan verda i el Sol escalfa tan…! Els elements estan en contínua floració.

Era el centre del Tahuantinsuyo (les quatre regions), i des d’aquí van expandir la seva cultura i religió. A la vegada respectaven costums i adoracions pròpies dels terriotoris que ocupaven. Avui dia encara hi viu una essència d’allò que va ser. En la cosmovisió, en algunes maneres de fer i de ser, en l’artesania… De fet, Cusco viu del turisme i la seva història és el que es ven a tot arreu. S’hi mou molta cultura i molt art.

(Per no trencar la sèrie en blanc i negre,les de color són a la pàgina COLOR)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

A %d bloguers els agrada això: