Chavín

La societat Chavín, la més antiga en aquestes terres, comença cap a l’any 1200 a.c. Era una societat de xamans i xamanes que estaven connectats amb els elements, tenien coneixements de l’astronomia i persones d’arreu del territori hi anaven per participar en els rituals. Fins i tot feien sonar cargols de les aigües tropicals de l’Equador!!
En els rituals usaven plantes com el peyote per transformar-se en jaguars, el seu animal de poder/sagrat. I això són el que representes les “cabezas clavas” que decoraven la façana del seu temple. Altres animals de poder eren les serps i les aus (colibrí, cóndor).

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

A %d bloguers els agrada això: